Chcete si otevřít svůj vysněný podnik a začali jste již uvažovat o tom, co všechno budete potřebovat? Jestli si plánujete otevřít restauraci, kavárnu nebo podobnou provozovnu, budete potřebovat jeden prostor pro zákazníky a druhý pro personál. U nábytku byste se měli soustředit na jeho vzhled i praktické využití. Nerezový gastro nábytek bude nezbytnou součástí profesionální kuchyně, na který mnoho lidí zapomíná.
Začněme u toho, co není vidět
Na vybavení kuchyně mnoho majitelů gastro podniků zapomíná. To je velká chyba, protože se bez kvalitních produktů neobejdete a nebudete schopni fungovat. Nerezové pracovní desky jsou jedinečnou možností, jak udržet vždy dokonalou čistotu a splnit všechny hygienické požadavky, které na vás budou kladeny.
Zapomínat byste ale neměli ani na úložné prostory, které potřebujete v práci stejně jako doma. V tomto případě budou nejlépe fungovat nerezové regály s plnými nebo roštovými policemi, které vydrží i velkou zátěž a budete do nich moci uložit všechny potřebné potraviny. Spotřebiče vybírejte podle toho, co máte v plánu dělat. Mezi základní spotřebiče patří hrnce, pánve, gril, fritéza nebo konvektomat. Jestli si nejste jisti, konzultujte své nákupy s odborníky.
Najděte svůj styl a držte se ho
Před samotným plánováním byste si měli ujasnit, jaký budestyl a koncept celého podniku. Podle toho budete totiž vybírat také nábytek a dekorace. Je velký rozdíl v tom, jestli budete potřebovat vintage nebo super moderní nábytek. Jakmile si jeden design zvolíte, nemíchejte do něj viditelně odlišné prvky, protože to bude působit pro hosty podivně.
Rozmyslete si také počet stolů, jejich rozmístění a možnost umístění baru do prostoru, který bude mít k dispozici. Stoly by měly mít větší plochu, aby se k nim pohodlně vešlo více lidí a doprostřed ještě malá dekorace. Při samotném nákupu dbejte nejen na vzhled, ale především na kvalitu, protože by měly jednotlivé kusy vydržet alespoň několik let, i když je bude každý den používat velké množství lidí.